Неурохирург оптужена јер је дозволила кћерки да учествује у операцији

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕЧ - Аустријска неурохируршкиња чије име није саопштено налази се под истрагом због сумње да је дозволила својој кћерки од 13 година да активно учествује у операцији и избуши отвор у лобањи пацијента.

Након несреће у шуми, која се догодила у јануару ове године, 33-годишнји пацијент пребачен је у Универзитетску болницу у Грацу са озбилјним повредама главе, пренио је британски Телеграф.

Хируршкинја је тада дозволила својој кћерки тинејджерки да активно учествује у операцији, која је уклјучивала отваранје лобанје пацијента, пише аустријски лист Кронен цајтунг.

Операција је наводно прошла без компликација, да би анонимна пријава са оптужбама стигла државном тужилаштву тек у априлу. Након тога, полиција је у јулу обавијестила наводну жртву о случају.

Кронен цајтунг је пренио да су хируршкиња и још један специјалиста који је био присутан током операције отпуштени.

Поводом читавог случаја огласио се и адвокат оштећеног Петер Фрајбергер.

„Лежиш тамо, невољно, без свијести и постајеш заморче. Ово не би требало да буде могуће. Ово не би требало да се догоди“, рекао је он, додајући да сви који су били присутни током операције треба да подијеле одговорност.

Он је најавио да ће тужити читав тим који је присуствовао операцији и тражити одштету.

Адвокат је додао да нико из болнице није контактирао са жртвом да се извини или објасни, и да је то одсуство достојанства.

Болница у Грацу је навела да је истрага против тима хирурга у току али да нема конкретних доказа да је и сама кћерка љекарке учествовала у операцији.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана