Нетанјаху: Лицемјерје и лажи пред највишим судом УН

Срна
Нетанјаху: Лицемјерје и лажи пред највишим судом УН

ЈЕРУСАЛИМ - Израелски премијер Бењамин Нетанјаху изјавио је да су лицемјерје и лажи представљени пред највишим судом УН и да се оптужба Јужноафричке Републике против Израела за геноцид у Гази може догодити само свијету окренутом наопачке.

"Ми се боримо против терориста, боримо се против лажи. Данас смо видјели свијет окренут наопачке. Израел је оптужен за геноцид док се бори против геноцида", рекао је Нетанјаху.

Он је додао да се "Израел бори против терориста и убица који су починили злочине против човјечности: клали су, силовали, палили, раскомадали, одсијецали главе - дјеци, женама, старцима, младићима и дјевојкама".

"Лицемјерје Јужноафричке Републике вришти до небеса. Гдје је била Јужноафричка Република када су милиони људи убијени или отргнути из својих домова у Сирији и Јемену? Ко је то урадио? Партнери Хамаса", рекао је израелски премијер.

Нетанјаху је изјавио да ће Израел задржати право да се брани све док не постигне "потпуну побједу".

Међународни суд правде отворио је данас рочишта у случају у којем Јужноафричка Република тражи хитну обуставу израелске војне кампање у Гази и наводи да Израел проводи геноцид над Палестинцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана