Нетањаху: Копнена операција је друга фаза рата

Срна
Нетањаху: Копнена операција је друга фаза рата

ЈЕРУСАЛИМ - Израелски премијер Бењамин Нетањаху изјавио је вечерас да је копнена операција коју су покренуле израелске трупе у Гази друга фаза у рату против исламистичке групе Хамас.

Нетањаху је рекао на конференцији за новинаре да ће рат у Појасу Газе бити дуг и тежак и поновио апел Израела палестинским цивилима да напусте сјеверни дио Појаса Газе, гдје је Израел фокусирао свој напад.

Он је додао да ће бити уложени сви напори да се спасе више од 200 талаца које држи Хамас.

"Ово је друга етапа рата чији су циљеви јасни - уништити Хамасове владајуће и војне капацитете и вратити таоце кући", рекао је израелски премијер.

Нетањаху је изјавио да се у израелском ратном кабинету разговарало о идеји размјене талаца за палестинске затворенике, али је одбио да појасани, рекавши да би откривање било каквих детаља било контрапродуктивно.

Израел је блокирао и бомбардовао Газу у претходне три седмице, након што је у нападу исламистичке групе Хамас 7. октобра убијено 1.400 Израелаца у најсмртоноснијем дану у историји Израела дугој 75 година.

Абас затражио хитан самит арапских лидера

Палестински предсједник Махмуд Абас позвао је данас арапске лидере да сазову хитан самит да би покушали да зауставе израелске нападе у Појасу Газе.
"Позивам арапске лидере да одрже хитан арапски самит да би зауставили /израелску/ бруталну агресију против Палестинаца, да се /удруже/ у супротстављању међународним изазовима и да уложе много труда да би наш народ могао да остане на својој земљи", рекао је Абас.

Абас је говорио на састанку Извршног комитета Палестинске ослободилачке организације /ПЛО/ у Рамали, на Западној обали, пренио је ТАСС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана