Нетанјаху: Израел ће бити најјачи савезник САД на Блиском Истоку без обзира на исход избора

Танјуг
Foto: Тајмс оф Израел

ТЕЛ АВИВ - Израел ćе бити најјачи савезник САД на Блиском Истоку, без обзира на то ко ће у новембру бити изабран за новог предсједника, изјавио је данас израелски премијер Бенјамин Нетанјаху пред полазак у посјету Вашингтону.

Нетанјаху је, обраćајуćи се новинарима пре него што је полетио у Вашингтон, рекао да ćе се захвалити предсједнику Џозефу Бајдену, који је јуче одустао од трке за реизбор, за све што је урадио за Израел, преноси Ројтерс.

„Планирам да видим предсједника Бајдена, кога познајем више од 40 година. Ово ће бити прилика да му се захвалимо за ствари које је учинио за Израел у рату и током његове дуге и истакнуте каријере у јавној служби, као сенатор, потпредсједник и предсједник“, рекао је Нетањаху, наводи Тајмс оф Израел.

Додао је да ће са Бајденом разговарати и о томе како да две земље напредују у остваривању циљева, а то је ослобађање свих талаца које држи Хамас, пораз те палестинске милитантне групе, суочавање са Ираном и обезбјеђивање повратка свих грађана Израела у своје домове на сјеверу и југу.

„У овом времену рата и неизвјесности, важно је да непријатељи Израела знају да Америка и Израел стоје заједно данас, сутра и увијек“, истакао је Нетањаху.

Тајмс оф Израел наводи да ће се он током посјете САД састати са америчким предсједником Џозефом Бајденом, потпредсједницом Камалом Харис и да ће одржати говор у Конгресу.

Такође се очекује да се Нетањаху састане са кандидатом републиканаца за Доналдом Трампом, иако то још није потврђено, наводи портал.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана