Нетањаху: Борићемо се до побједе

СРНА
Foto: Танјуг/АП

ЈЕРУСАЛИМ - Израелски премијер Бењамин Нетањаху обећао је да ће се "борити до побједе" у Гази и наговијестио да нема паузе у бомбардовању нити у припремама за очекивану израелску војну инвазију на енклаву након што је Хамас ослободио двоје америчких талаца.

Хамас, исламистичка група која управља Газом, ослободила је Американке Џудит Таи Ранан /59/ и њену ћерку Натали /17/, које су киднаповане у нападу на јужни дио Израела 7. октобра.

Фотографија коју је Ројтерс добио након ослобађања приказује двије жене окружене са три израелска војника, док се оне држе за руке са Галом Хиршом, израелским координатором за заробљене и нестале.

Ури Ранан, отац тинејџерке, рекао је да је разговарао са ћерком телефоном. "Звучи веома, веома добро, веома срећна - и изгледа добро", рекао је он.

Хамасови наоружани нападачи упали су у Израел и убили 1.400 људи, углавном цивила, и отели око 200 особа. Двије Американке су први таоци за које су обје стране потврдиле да су ослобођене.

"Двоје наших отетих су код куће. Не одустајемо од напора да вратимо све отете и нестале људе. У исто вријеме, наставићемо да се боримо до побједе", рекао је Нетањаху у саопштењу објављеном касно синоћ.

Абу Убаида, портпарол Хамасовог наоружаног крила, рекао је да су таоци пуштени дјелимично "из хуманитарних разлога" као одговор на посредничке напоре Катара. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана