Нетанјаху: Бајден је у разговору са мном увијек бистар и фокусиран

Танјуг
Нетанјаху: Бајден је у разговору са мном увијек бистар и фокусиран

ТЕЛ АВИВ/ВАШИНГТОН - Премијер Израела Бењамин Нетанјаху рекао је данас да је амерички предсједник Џозеф Бајден увијек „бистар и фокусиран“ када разговарају.

Упитан о извјештају америчке владе у којем се наводи да Бајден пати од губитка памћења, Нетањаху је за амерички Еј-Би-Си рекао да је имао неколико десетина дугачких телефонских разговора са Бајденом и да је амерички предсједник увијек био „врло јасан и фокусиран“.

„Успјели смо да се договоримо о ратним циљевима и бројним питањима. Понекад, имамо несугласице, али оне нису производ недостатка разумјевања са моје или његове стране. Дакле, не, нисам видио да има проблеме са памћењем“, рекао је Нетанјаху, пренио је Тајмс оф Израел.

Истовремено, бивша прва дама Хилари Клинтон наводи да вјерује да је питање Бајденових година (81) „легитимно“ питање у кампањи уочи избора у новембру, пошто је врховни командант америчке војске под критикама, махом републиканаца, због извјештаја специјалног тужиоца у којем се наводи да има проблеме са памћењем, пише Њујорк пост.

„Разговарам стално са људима из Бијеле куће, и, знате, они су свјесни да је то тема за разговор, али као што ја волим да кажем: 'слушајте, то је легитимно питање'. Легитимно је питање година и за Доналда Трампа, који је млађи само три године од њега, зар не? Тако да јесте право питање“, рекла је Хилари за Ем-Ес-Ен-Би-Си.

Недавна анкета Ен-Би-Си Њуза показала је да је 76 одсто испитаних забринуто да Бајден није ментално способан за други мандат у Бијелој кући.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана