Нетанијахуу због рата умањен број рочишта за корупцију

Танјуг
Foto: Тајмс ов Израел

ТЕЛ АВИВ - Седмична рочишта на суду за корупцију израелском премијеру Бењамину Нетанијахуу биће смањена на два седмично умјесто досадашња три, након што је суд прихватио захтјев премијеровог адвоката који је као разлог навео то што, због рата против Хамаса, Нетанијаху не може да се припреми за исказе нових кључних свједока.

Због тога је рочиште заказано за сутра отказано, објавио је Тајмс оф Израел.

Одвјетници су затражили у понедјељак да се рочишта у том предмету одржавају два дана седмице умјесто досадашња три, да би се прилагодили правницима који су позвани у резервни састав у току рата.

Окружни суд у Јерусалиму је, као одговор на тај захтјев, предложио да се рочишта смање на два седмично, уз одржавање једног седмичног рочишта за случајеве у том предмету о којима би искази требали да почну сљедећег мјесеца.

Нетанијахуов адвокат Амит Хадад написао је да се противи томе јер би то значило испитивање нових кључних свједока, а да премијер нема времена да се за то припреми.

"Значајан дио свједока који ће бити саслушани у тим случајевима су значајни свједоци, чији исказ захтијева припрему у координацији и заједно са премијером", истакао је Хадад.

Суд је након тога прихватио Хададов захтјев.

Нетанијаху пориче да је починио дјела која му се стављају на терет и тврди да су оптужбе измишљене у, како је навео, "лову на вјештице који су водили полиција и државно тужилаштво".

Нетанијаху је одбио да поднесе оставку када су подигнуте оптужнице, тврдећи да је способан да му се суди док истовремено води државу.

Суђење је у току више од три и по године и наишло је на критике због спорог темпа поступка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана