Нетанијаху рекао Макрону: "Ограничења продаје оружја Израелу само помоћи Ирану"

Tanjug
Foto: X.com

ТЕЛ АВИВ - Израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је француском предсједнику Емануелу Макрону да ће постављање ограничења на продају оружја Израелу само помоћи Ирану и ојачати ту земљу, саопштила је Нетанијахуова канцеларија.

"Очекује се да пријатељи Израела стоје иза њега и да му не постављају ограничења која само јачају иранску терористичку осовину", рекао је Нетанијаху Макрону у телефонском разговору, пренио је Тајмс оф Израел.    

Нетанијаху је рекао да операције израелске војске против Хезболаха, којима се Макрон противи, "стварају прилику да се стварност у Либану промијени ка стабилности, безбједности и миру у цијелом региону".        

Двојица лидера су се сагласила да наставе разговор током сутрашње посјете француског министра спољних послова Жан-Ноела Бароа региону.      

Француска још није објавила саопштење о разговору Нетанијахуа и Макрона.

Нетанијаху је изјавио у суботу да је "срамота" позив Макрона на ембарго на продају оружја Израелу.

"Док се Израел бори против варварских снага које предводи Иран, све цивилизоване земље треба чврсто да стоје на страни Израела. Ипак, предсједник Макрон и други западни лидери сада позивају на ембарго на продају оружја  Израелу. Срам их било", навео је Нетанијаху.

    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана