Нестао један од најпознатијих кинеских милијардера

GS
Нестао један од најпознатијих кинеских милијардера

Бао Фан, извршни је директор Кина Ренасинанс Холдингса и није га били могуће контактирати посљедњих дана, навела је компанија у ажурирању тржишта у четвртак.

Бао је водећи брокер у Кини чији су клијенти врхунске технолошке компаније Диди и Меитуан. Најава његове фирме је обновила забринутост због могућег обрачуна Пекинга са финансијским и технолошким гигантима.

Дионице ове инвестиционе фирме пале су у петак, након што је акционарима рекла да “није у могућности контактирати Бао Фана”.

Одбор је додао да није свјестан “било које информације које указују на то да је недоступност Баоа или би могла бити повезана с пословањем и/или операцијама групе”.

Не зна се колико се водио као нестали

На упит за даљњи коментар, Кина Ренасанс је ББЦ упутио на обавјештење хонгконгшке берзе.

Компанија није прецизирала колико дуго се Бао може водити као нестао. Кинески пословни дневник Цаиксин цитирао је изворе који кажу да га особље није могло контактирати два дана.

Пословна жица такође је извијестила да су предсједника компаније, Цонг Лин, власти отеле прошлог септембра због његовог претходног рада у државној ИЦБЦ банци, преноси Аваз.

Чини се да Кинеска ренесанса није коментарисала ситуацију Конга. Он више није наведен као извршни директор на страници компаније или у њеном најновијем међуизвјештају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана