Нестало тијело Алексеја Наваљног

ГС
Foto: Танјуг

Тим Алексеја Наваљног саопштио је да се његово тијело не налази у мртвачници у којој су рекли да га држе.

Кира Јармиш, портпарол руског активисте, рекла је да су мајка и адвокат Наваљног стигли у мртвачницу у Салехарду, граду у близини затвора у којем је он служио, али да је затворена.

У објави на X платформи, некадашњем Твитеру, Јармиш је рекла да су обоје „били увјеравани“ да је његово тијело тамо од стране казнене колоније.

Alexey Navalny was murdered. His death occurred on February 16 at 2:17 p.m. local time, according to the official message to Alexey’s mother.

An employee of the colony said that the body of Navalny is now in Salekhard. It was picked up by investigators from the IC. Now they are…

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 17, 2024

– Адвокат је позвао телефонски број који је био на вратима. Речено му је да је он седми звао данас. Алексејево тијело није у мртвачници – рекла је она.
Федерално одјељење казнено-поправне службе Јамало-Ненечког аутономног округа објавило је 16. фебруара информацију о смрти Алексеја Наваљног (47) у казненој колонији у којој је служио казну.

 

Alexey's lawyer and his mother have arrived at the Salekhard morgue. It's closed, however, the colony has assured them it&39;s working and Navalny's body is there. The lawyer called the phone number which was on the door. He was told he was the seventh caller today. Alexey's body is… pic.twitter.com/CsPbONUBrn

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 17, 2024

Према наводима овог одјељења, Наваљни се после шетње осјећао лоше и онесвијестио се, медицински службеници су одмах притрчали у помоћ осуђенику и покренули реанимацију која је трајала више од пола сата, преноси Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана