Несрећа у бившем руднику злата, сатима спашавали туристе

Танјуг
Несрећа у бившем руднику злата, сатима спашавали туристе

ДЕНВЕР - Једна особа је погинула, а 23 су спасене након несреће у бившем руднику злата у Колораду у САД, који је сада туристичка атракција, рекли су званичници.

Навели су да су људи били заробљени шест сати у четвртак на дубини од око 300 метара у руднику у Крипл Крику у Колораду након што је дошло до механичких проблема у систему лифтова, пренео је Си-Ен-Ен.

Једанаест људи спасено је раније у четвртак, а још десетак људи који су дошли из друге државе било је заробљено на дну рудника око шест сати прије него што су спасени у четвртак увече.

-Међу спасенима је двоје деце, а четворо спасених особа прегледало је медицинско особље због лакших повреда - рекао је шериф округа Телер, Џејсон Микесел, наводећи да је у току истрага ради утврђивања узрока квара лифтова.

Микесел је истакао да је 12 људи било заглављено на ниским температурама од око 10 степени Целзијусових и да су имали воду, ћебад, столице и радио.

Бивши рудник злата је туристичка атракција више од 50 година, а несрећа се у њему посљедњи пут догодила  1986. године, рекао је Микесел.

У тој несрећи двије особе су биле заглављене у лифту, а није било смртних случајева.

Туристичко разгледање рудника злата из 1890-их траје око сат времена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана