Нереди у Хамбругу током Ноћи вјештица, полиција користила и водене топове ВИДЕО

ГС
Нереди у Хамбругу током Ноћи вјештица, полиција користила и водене топове ВИДЕО

Широм Њемачке је од синоћ је распоређен велики број полицијских службеника, након што је у уторак навече током обиљежавања Ноћи вјештица дошло до сукоба полиције и маскираних демонстраната који су демолирали објекте у градовима.

Према ријечима гласноговорника полиције, 150 до 200 углавном младих људи прво се окупило у округу Харбург. Њихов број је тада порастао на 300 до 350. Бацали су петарде и флаше у масу и на хитне службе. Неколико људи је повријеђено.

Полиција у Хамбургу у почетку није имала контролу над ситуацијом. Тек када је стигло појачање, службеници су повратили предност и успјели да растјерају маскиране грађане. Кориштени су и водени топови и апарат за гашење пожара.

Према ријечима полиције, има и ухапшених.

Запаљене су канте за смеће, а на полицијска аута су бацане и петарде. Јаке детонације се могле су се чути изнова у Хамбургу, а полиција је успјела заплијенити два молотовљева коктела.

И у Берлину су синоћ забиљежени нереди. Наиме, широм града су на пролазнике и хитне службе бацане петарде, а полиција је на свом званичном налогу на платформи X саопштила да је одузела већу количину пиротехничких средстава, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана