Нереди у Бриселу због убиства француског тинејџера: Разбијали прозоре, палили возила

Анадолија
Нереди у Бриселу због убиства француског тинејџера: Разбијали прозоре, палили возила

БРИСЕЛ - На улицама Брисела, главног града Белгије, синоћ је дошло до сукоба полиције и демонстранта који су се окупили како би подржали протесте у Француској након што је полицајац убио 17-годишњег достављача у предграђу Париза.

Демонстранти су запалили више возила прије интервенције полиције и привођења учесника.

Како су објавили локални медији, група младих људи позвала је путем друштвених мрежа на подршку демонстрацијама у Француској због смрти тинејџера Нахела М, којег је у уторак убио полицајац из ватреног оружја јер се није зауставио током саобраћајне контроле.

Демонстранти су у Бриселу бацали камење, разбијали прозоре на аутобуским станицама и запалили више возила, због чега су интервенисали и ватрогасци.

Сукоб између полиције и демонстраната избио је у центру града. Станица метроа је затворена, а улазак возила у то подручје је забрањен. Полиција је наводно привела око 10 демонстраната.

Смрт тинејзера изазвала је протесте у Нантереу, што је довело до сукоба између демонстраната и полиције и током претходне ноћи.

Тужиоци тврде да га је полиција убила након што је прекршио саобраћајне законе и није се зауставио. Полицајца (38) који је убио тинејџера привео је Генерални инспекторат националне полиције (ИГПН) у оквиру истраге о намјерном убиству.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана