Неколико потреса погодило Тајпеј

Танјуг
Неколико потреса погодило Тајпеј

ТАЈПЕЈ - Неколико накнадних потреса затресло је јутрос зграде у главном граду кинеског региона Тајван Тајпеју након што је прошле сриједе земљотрес јачине 7,2 степена Рихтерове скале погодио источни дио острва, када је погинуло најмање 13 људи.

-Шест људи се и даље води као нестало након земљотреса који је ујутру 3. априла погодио обалу округа Хуалијен у источном Тајвану, а трагање и спасавање су у току - саопштио је данас Централни оперативни центар за ванредне ситуације (ЦЕОЦ), преноси тајвански портал Фокус.

У саопштењу се наводи да су интензивирани напори за спасавање дуж стазе Шакаданг у Националном парку Тароко.

Епицентар земљотреса био је у Тихом океану, 25 километара југоисточно од округа Хуалиен, на дубини од 15,5 км, саопштио је Сеизмолошки центар Централне метеоролошке администрације (ЦВА).

У несрећи је повријеђено је 1.145 људи, а двоје мртвих и троје несталих на стази Шакаданг су чланови петочлане породице.

Два тијела пронађена у петак идентификована су као отац и најстарија ћерка, саопштио је ЦЕО. Кинески регион Тајван лежи близу споја двије тектонске плоче и на њему су чести земљотреси. Више од 100 људи погинуло је у земљотресу на југу Тајвана 2016. године, а у земљотресу магнитуде 7,3 степена 1999. године погинуло је више од 2.000 људи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана