Неколико држава позива своје држављане на опрез

СРНА
Неколико држава позива своје држављане на опрез

ЛОНДОН - Аустралија, Нигерија, Малезија и Индонезија објавиле су упозорење својим држављанима да не одлазе у Британију уз упозорење да се не приближавају локацијама на којима се одржавају протести.

Насиље је избило у неколико градова широм Енглеске, а више од 420 људи је ухапшено у немирима који су избили након напада ножем на дјецу током часа плеса у граду Саутпорту, гдје су убијена три дјетета.

Аустралијска администрација је у упозорењу својим држављанима поручила да буду веома опрезни и да избјегавају локације на којима се одржавају протести због могућности избијања насиља.

Нигеријско Министарство спољних послова упозорава своје држављане да је насиље у Британији "попримило опасне пропорције" и да постоји велики ризик од насиља и немира".

Високи комесаријат Малезије тражио је од својих држављана који живе или путују у Британију да не иду на локације гдје се одржавају протести, да буду на опрезу и да прате посљедње вијести и упозорења локалних власти.

Индонезијска Амбасада у Лондону је објавила обавјештење својим држављанима у Британији да избјегавају већа окупљања и да појачају опрез. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана