Неколико десетина хиљада људи тражи оставку премијерке Бангладеша

Танјуг
Неколико десетина хиљада људи тражи оставку премијерке Бангладеша

ДАКА - Неколико десетина хиљада присталица опозиције окупило се данас у главном граду Бангладеша, Даки, како би тражили оставку премијерке Шеик Хасине Вазед, уз захтјев да се одмах формира прелазна влада која би требало да траје до наредних општих избора почетком 2024. године.

Присталице Националистичке партије Бангладеша, коју води бивша премијерка Халида Зија, дошли су на мјесто протеста током ноћи, гдје су јаке мере обезбјеђења, пренео је АП.

Министар полиције Асадузаман Кан упозорио је на оштре посљедице уколико дође до нереда на демонстрацијама.

Хасина и њена владајућа партија Авами лига, која се вратила на власт 2018. године, константно су одбацивали приједлоге опозиције, рекавши да прелазна влада није у духу устава.

Данашњи протест био је 10. по реду од септембра, откако је опозиција поручила да ће одржавати протесте у десет великих градова широм земље.

Скуп у Даки одржан је усљед повећаних тензија, након што је полиција упала у сједиште Авами лиге послије сукоба снага реда и симпатизера странке у сриједу. Тада је једна особа погинула, а најмање 50 је повријеђено, док је више од 400 опозиционих активиста ухапшено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана