Неизвјесно Трампово појављивање на суду по тужби за силовање

Танјуг
Неизвјесно Трампово појављивање на суду по тужби за силовање

ЊУЈОРК - Бивши амерички предсједник Доналд Трамп желио би сљедеће недјеље да присуствује суђењу по тужби за силовање списатељице Е. Жан Керол, али вјероватно неће присуствовати због безбједносних проблема који би могли да настану његовим појављивањем, поручио је Трампов адвокат.

У писму америчком окружном судији Менхетна Луису Каплану, Трампов адвокат Џо Такопина написао је да Трамп "жели да се појави на суђењу", али судија би требало да упути поротнике да му не замјере уколико се не буде појавио, преноси Ројтерс.

Адвокат је оцијенио да би појављивање Трампа изазвало инциденте сличне онима који су се догодили 4. априла, када се Трамп пред судом изјаснио да није крив у кривичном предмету окружног тужиоца Менхетна Алвина Брага поводом илегалне исплате новца порно звијезди Сторми Данијелс.

Роберта Каплан, правна заступница Керолове такође се писмено обратила судији Каплану и назвала Трампову аргументацију "неозбиљном".

-Прича да се господин Трамп неће појавити због тога што жели да заштити град Њујорк од инцидената и да би порота требало да буде упућена да му не замјери због тога, смишљена је за лаковјерне - написала је Каплан.

На дан Трамповог изјашњавања пред судом 4. априла дио улица био је затворен за саобраћај, као и неколико блокова зграда око суда на Менхетну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана