Небензја: Запад сноси пуну одговорност мировних споразума

СРНА
Небензја: Запад сноси пуну одговорност мировних споразума

ЊУЈОРК - Запад сноси пуну одговорност за саботажу Споразума из Минска и Истанбула који је покренут у прољеће 2022. године, рекао је данас стални представник Русије у УН на састанку Савјета безбједности Василиј Небензја.

"Спровођење пакета мјера из Минска био је најбоља могућност за ријешење унутрашњег сукоба у Украјини јер би резултат спровођења Споразума био да је Донбас дио Украјине. Првенствено, постала би цивилизована држава гдје се једнако поштују права свих без дискриминације на основу политичких, лингвистичких или националних принципа", изјавио је Небензја.

Према његовим ријечима, Запад је савршено схватио шта се дешава и гдје то може одвести, али није учинио ништа, уз наду да ће "уз помоћ неонациста и русофобног чудовишта које су одгојили на руским границама поразити или у значајној мјери ослабити Русију".

Он је подсјетио да након почетка сукоба, западни руководиоци кијевског режима нису дозволили Украјини да потпише мировни споразум који је био покренут у Истанбулу, ако да су саучесници у трагедији и сносе пуну одговорност за посљедице безобзирних и фаталних поступака те земље на саботажи Споразума из Минска и каснијег договора у турском граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана