Небензја: Сједница Савјета безбједности биће "шоу" са Зеленским у главној улози

Срна
Небензја: Сједница Савјета безбједности биће "шоу" са Зеленским у главној улози

ЊУЈОРК - Састанак на високом нивоу Савјета безбједности УН о Украјини уз учешће украјинског предсједника Владимира Зеленског неће донијети резултат, јер ће то бити још један "шоу" са предсједником Украјине у главној улози, рекао је за "Спутњик" руски амбасадор при УН Василиј Небензја.

Сједница Савјета безбједности УН заказана је за 20. септембар.


"Реално процењујемо учинак овог састанка, као и других политизованих иницијатива Запада о украјинској кризи. Очигледно ће бити нула. Биће то још један 'шоу' у којој ће главна улога бити додијељена украјинском предсједнику", рекао је Небензја.

Он је додао да је Русија тужна када види да УН сада могу да се користе за "самопародију".

"За њега је, наравно, уобичајена улога комичара на сцени, али ми, као држава оснивач УН, жалосни смо што видимо да се трудом наших западних колега ова организација користи за самопародију, да не кажем лицемјерје", рекао је Небензија.

Он је додао да "западне делегације, засљепљене жељом да казне и потисну Русију, сада виде Савјет безбједности УН искључиво као платформу за своје пи-ар кампање".

"Њих уопште није брига за устаљену праксу његовог рада, за садржајну страну разговора, за ауторитет овог тијела", закључио је Небензја, преноси РИА Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана