Небензја: Русија не зна за било какав документ Савета безбједности УН о Ирану

Танјуг
Небензја: Русија не зна за било какав документ Савета безбједности УН о Ирану

ЊУЈОРК - Стални представник Русије при Уједињеним нацијама Василиј Небензја изјавио је да није упознат с тим да Савјет безбједности УН припрема било какав документ о Ирану у вези са нападом Техерана на израелске војне објекте.

-Тренутно ми није познато ништа слично - рекао је он новинарима после састанка Савјета безбједности УН који је одржан након напада Ирана на израелске војне објекте, преноси ТАСС.

Стална представница Малте при УН Ванеса Фрејзер изјавила је да је до сада само једна земља изразила жељу да припреми документ о Ирану.

Небензја је раније изјавио да су одређене западне земље спријечиле Савјет безбједности да усвоји нацрт изјаве за штампу коју је припремила Русија, а у којој се осуђује израелски напад на ирански конзулат у Сирији.

Иран је у ноћи између суботе и недјеље лансирао стотине дронова и ракета на Израел, назвавши то одговором на ваздушни напад на конзуларни дио иранске амбасаде у Дамаску.

Израелске одбрамбене снаге саопштиле су да су пресреле 99 одсто иранских пројектила који су летјели ка тој земљи, као и да је причињена мања штета на ваздушној бази Неватим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана