Небензја: Русија не зна с ким да преговара послије 21. маја, Зеленски нелегитиман

Танјуг
Foto: Тасс

ЊУЈОРК - Стални представник Русије у Уједињеним нацијама Василиј Небензја рекао је данас да Русија не зна с ким треба да преговара у Кијеву, јер, како је рекао, Володимир Зеленски више неће бити легитиман представник Украјине од 21. маја.

Према његовим ријечима, Москва биљежи повећан број апела страних партнера Руској Федерацији, који позивају на преговоре о окончању непријатељстава, пренијела је РИА Новости.

“Остављајући по страни чињеницу да је кијевски режим, као што смо се више пута увјерили, у принципу неспособан за преговоре и да је и законски забранио било какве преговоре са Русијом, желим да поставим питање свима присутнима: с ким уопште, хипотетички, одржати преговоре? Уосталом, једина одлука кијевског диктатора да не одржи предсједничке изборе, очигледно у страху од њиховог губитка, донијета кршењем Устава Украјине, чини га нелегитимним од 21. маја”, рекао је Небензја.

Раније је посланик украјинског парламента Александар Дубински да Зеленском истиче мандат 21. маја и да га не може продужити.

“Мандат предсједника Украјине ће истећи 21. маја и не може се продужити, док рад Врховне раде може. Након 20. маја, Рада ће бити легитимна, али предсједник неће”, пренио је ТАСС ријечи украјинског посланика са Телеграма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана