Небензја: Ниједан елемент резолуције САД о прекиду ватре у Гази није спроведен

Танјуг
Небензја: Ниједан елемент резолуције САД о прекиду ватре у Гази није спроведен

ЊУЈОРК - Ниједан елемент резолуције САД о фазном прекиду ватре у Гази, која је усвојена Савету безбједности УН, није спроведен, а њени коначни параметри су нејасни, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја.

Он је рекао да ће током руског предсједавања Саветом безбједности УН, које је почело 1. јула, ситуација у Палестини остати у фокусу пажње Савета и додао да нема знакова престанка непријатељстава или побољшања ситуације у енклави, пренијела је агенција РИА Новости.

-Како је Русија више пута упозоравала, ниједан елемент најновије резолуције коју је Савјет безбједности усвојио на иницијативу Сједињених Америчких Држава није спроведен, а још увијек је нејасно који су коначни параметри приједлога и да ли су се стране сложиле да то прихвате - рекао је Небензја на конференцији за новинаре.

Савјет безбједности УН је средином јуна усвојио резолуцију САД са планом за постепени прекид ватре у Појасу Газе који је раније изнио предсједник САД Џозеф Бајден.

За резолуцију је гласало 14 земаља, док је Русија била уздржана.

У документу се позива Хамас да прихвати иницијативу коју је "Израел већ прихватио", а позивају се обе стране да у потпуности спроведу услове ове иницијативе без одлагања или предуслова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана