Небензја: Израел је ушао ''ол ин'', САД ''прате''

Танјуг
Небензја: Израел је ушао ''ол ин'', САД ''прате''

ЊУЈОРК - Руски представник при УН Василиј Небензја изјавио је да је Израел, покренувши напад на Либан ''одиграо ол ин'', а да су га САД, како је рекао, спутане предстојећим предсједничким изборима, ''пратиле''.

-'Израел је сада ушао „ол ин“, упркос горком искуству кампање 2006. Заједно са њим, његови амерички саучесници приморани су да дјелују по принципу ''пратити или нестати''. Штавише, оковани су врхунцем предизборне кампање - рекао је Небензја током састанка Савjета безбједности УН, преноси РИА.

Он је истакао да Русија остаје при увјерењу да је прекид ватре у Појасу Газе главна ствар којој Савjет безбједности треба да тежи и додао да ће након тога услijедити деескалација војно-политичке ситуације, како у Либану, тако на Блиском истоку у цјелини.

Према његовим рijечима, за рjешавање ситуације на Блиском истоку Русија је спремна да употријеби ''читав импресивни арсенал мјера и средстава који су на располагању Савjету безбједности УН''.

-Вјерујемо у себе, али нажалост, неке од наших колега у Савету нису. За многе од њих жеља да не осрамоте свог америчког савезника и даље засјењује све остало, а највише за шта су способни су лијепи, али празни говори у овој просторији - оцијенио је Небензја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана