NBC њуз: Менендез сарадницима рекао да ће поднијети оставку у Конгресу САД

Танјуг
NBC њуз: Менендез сарадницима рекао да ће поднијети оставку у Конгресу САД

ВАШИНГТОН- Амерички демократски сенатор Боб Менендез рекао је својим сарадницима да ће поднијети оставку у Конгресу након што је проглашен кривим по шест тачака оптужнице за примање мита, пренио је синоћNBC њуз.

Менендезу (70), који је познати албански лобиста, се судило због примања мита у готовини и златним полугама како би учинио услугу бизнисменима из Њу Џерзија, као и да је радио као страни агент у корист Египта, што је Менендез негирао.

Након изрицања пресуде, лидер већине у Сенату САД Чак Шумер позвао је Менендеза да поднесе оставку, а гувернер Њу Џерзија Фил Марфи позвао је Сенат да, уколико Менендез одбије да поднесе оставку, гласају за то да он буде избачен.

Тужиоци су инсистирали на томе да је у сенаторовом дому током претраге ФБИ 2022. заплијењено више од 480.000 долара у готовини, као и златних полуга вриедних 150.000 долара, наводећи да је то приход од примања мита.

Прије него што је оптужен, Менендез је био на челу утицајног Одбора за спољне послове у Сенату.

Менендез је српској јавности познат као албански лобиста, који је тражио од администрације у Вашингтону да изврши притисак на Србију да призна независност тзв. Косова.

Он је током каријере изјављивао да је поносан што су САД 2008. године међу првима признале независност јужне српске покрајине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана