Наваљни одбио да присуствује рочишту јер му је одузет прибор за писање

Танјуг
Наваљни одбио да присуствује рочишту јер му је одузет прибор за писање

МОСКВА- Руски опозициони политичар Алексеј Наваљни одбио је данас да напусти затворску ћелију и прескочио је рочиште, протестујући након што му је одузет прибор за писање.

Наваљни, који служи 19-годишњу затворску казну, требало је да учествује на судском рочишту путем видео-линка о једној од многих тужби које је поднио против затвора, изјавио је његов сарадник Иван Жданов и навео да су након тога "оперативци са шлемовима ушли у ћелију и, уз употребу силе, одвукли га до истражитеља", преноси АП.

Руски портал "Медуза" објавио је да је судско рочиште одложено за 2. новембар.

Руски опозиционар је ухапшен 2021. године и од тада је добио три затворске казне, посљедњу због "екстремизма", наводи америчка агенција.

Он се тренутно налази у специјалној казненој установи у Казненој колонији 6 у Владимирској области, источно од Москве, а требало би да ускоро буде пребачен у казнену колонију са највишим степеном безбедности.

Раније овог мjесеца, руске власти су ухапсиле три адвоката који су заступали Наваљног, оптужујући их за учешће у екстремистичкој групи, тако што су наводно преносили поруке између опозиционог политичара и његовог тима.

Савезници Наваљног су одбацили оптужбе као политички мотивисане и оптужили руске власти да покушавају да у потпуности изолују већ затвореног опозиционара.
    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана