НАТО: Кијев ће ускоро добити војну помоћ

Срна
НАТО: Кијев ће ускоро добити војну помоћ

БРИСЕЛ - НАТО очекује да ће се у скорој будућности побољшати ситуација у вези са муницијом за украјинске снаге, рекао је предсједавајући Војног комитета НАТО-а Роб Бауер.

”Увјерен сам да ћемо у скорој будућности видјети одређени озбиљан помак што се тиче муниције коју ће Украјина да добије”, рекао је Бауер новинарима.

Он је додао да ситуација на линији фронта није присилила Украјину да сједне за преговарачки сто, преноси РИА Новости.

Према његовим ријечима, украјинска војска сада је у тешкој ситуацији јер је кашњење у испоруци војне помоћи Запада резултирало негативним посљедицама.

У међувремену, украјински предсједник Владимир Зеленски окривио је цијели свијет за неуспјех Украјине да заустави руско напредовање у области Харкова, истичући да сада мора да помогне Кијеву да преокрене ситуацију.

На питање новинара мреже Еј-Би-Си да ли вјерује да је неуспјех Украјине на ратишту кривица САД, Зеленски је рекао да је то кривица цијелог свијета и истакао да Кијев не може да приушти да изгуби Харков.

Он је рекао да свијет може помоћи Кијеву да задржи Харков, град од виталног значаја.

“Све што нам треба су два система 'патриот'. Русија неће моћи да окупира Харков ако имамо системе жпатриотж”, истакао је Зеленски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана