Настављен протест пољопривредника у Берлину

Срна
Настављен протест пољопривредника у Берлину

БЕРЛИН - Њемачки пољопривредници наставили су протест у Берлину, а за учешће у данашњим акцијама пријављено је 10.000 људи, пише „Берлинер моргенпост“.

Парола демонстраната гласи „Зауставимо неправду и глад - ојачајмо права фармера по цијелом свијету“, а план демонстраната је да се тракторима провозају по граду и марш заврше код канцеларије њемачког канцелара Олафа Шолца, преноси „Русија данас“.

Пољопривредници су њемачком министру пољопривреде јутрос предали протестну ноту, преноси ТАСС.

На улицама Берлина се чују пароле „Доброј храни потребна је будућност - за сеоску и органску пољопривреду, без ГМО!“ и „Уморни смо од агроиндустријског комплекса!“.

Поједини учесници протеста обучени су као пчеле или краве и држе заставе еколошких организација, а цијели догађај испраћен је гласним бубњевима и музиком гајди.

Неколико метара од ових активиста налазе се трактори и комбији, а на натписима које носе, између осталог, пише „Сељаци су битнији од корпоративних интереса!“.

Прошли протести пољопривредника одржани су 15. јануара, када је присуствовало 10.000 људи.

Предсједник њемачког удружења пољопривредника рекао је том приликом да скупови неће престати све док власти не одустану од намјере да повећају порезе.

Пољопривредници су запријетили новим великим протестима у понедјељак, 22. јануара, уколико власти не испуне њихове захтјеве.

i

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана