Наставља се потрага за Ханом Линч

Танјуг
Наставља се потрага за Ханом Линч

РИМ - Наставља се потрага за шестом и посљедњом особом која је нестала, када је потонула јахта у близини Палерма, као и да се ради о Хани Линч, ћерки британског милионера који је такође био на јахти, саопштила је данас италијанска ватрогасно-спасилачка служба.

Линч се такође водио као нестао када је потонула јахта, међутим његово тело

извучено је у четвртак из олупине јахте.

Капетан и поморски геодет Ед Гири рекао је да постоји неколико потенцијалних проблема који су можда доприњиели несрећи, пише Скај њуз.

Он је казао да стабилност брода зависи и од кобилице, и да би извучена кобилица смањила стабилност брода, због чега би јахти било лакше да се преврне.

Гири је такође оспорио коментаре генералног директора „Тхе Италиан Сеа Гроуп“

Ђованија Костантина, који је рекао да су пловила попут потонуле јахте направљена тако да су „непотопива“.

„То је некако тешко схватити с обзиром на то да се јахта налази на 50 метара испод површине воде“, рекао је и додао да се слаже са Константиновом тврдњом да је посада требало да буде на опрезу.

Јахта, која је пловила под британском заставом, била је дугачка 56 метара и на њој су биле 22 особе, 12 путника и 10 чланова посаде, а преврнула се и потонула у понедјељак у року од неколико минута након што била погођена олујним невременом док је била усидрена код обале сјеверне Сицилије.

Још једна јахта била је усидрена у близини није претрпјела никакву штету.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана