Насилни протести у Тбилисију, ухапшено 77 демонстраната

Г.С.
Насилни протести у Тбилисију, ухапшено 77 демонстраната

ТБИЛИСИ - Грузијска полиција саопштила је да је привела још 10 учесника протестног скупа који је данас одржан у центру главног града Тбилисија у близини парламента, додајући да је ухапшено укупно 77 демонстраната.

У саопштењу полиције се наводи да су учесници протеста приведени јер су носили забрањене предмете, као што су електрошокери, палице, камење, пиротехничка средства и боје, преноси ТАСС.

Полиција је користила сузавац и шок бомбе како би растјерала демонстранте који су се окупили испред парламента протестујући против нацрта закона о “страним агентима”.

Демонстранти су гађали припаднике снага реда Молотовљевим коктелима и камењем, а неколицина учесника протеста уклонила је металне баријере испред грузијског парламента.

Министарство унутрашњих послова саоштило је да има повријеђених на обје стране и да су протести били “изузетно насилни”.

Посланици у грузијском парламенту сукобили су се током јучерашњег засједања парламентарног одбора на којем се расправљало о контроверзном закону о статусу ''страног агента'', за који критичари кажу да је направљен по узору на руско законодавство.

Законом се предвиђа да организације које добијају више од 20 одсто средстава из иностранства буду регистроване као “страни агенти” и подвргнуте надзору грузијског Министарства правде

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана