Насиље на врхунцу: Киднаповано на десетине ђака!

Танјуг
Насиље на врхунцу: Киднаповано на десетине ђака!

Наоружани људи киднаповали су данас на десетине ђака на сјеверу Нигерије, изјавили су становници и родитељи нестале дјеце.

Полиција у држави Кадуна није одмах коментарисала отмицу, која се догодила убрзо након јутарњег окупљања у школи локалне самоуправе за образовање у граду Курига. 

За сада се не зна колико је тачно дјеце киднаповано.

"Док разговарамо, људи записују имена своје дјеце која су данас отишла у школу и нису се вратила. Након тога знаћемо тачан број несталих", рекао је Салису Ахмед Курига, коме је нестало троје млађе браће.

Родитељи су рекли да су по доласку у школу наоружани нападачи повремено пуцали прије него што су отели десетине ученика и нестали у жбуњу.

Школу похађају основци и средњошколци.

Отмице ради откупа постале су честе на сјеверу Нигерије, оне ометају свакодневни живот и спријечавају хиљаде дјеце да похађају школу.

Посљедња већа отмица школске дјеца догодила се у јуну 2021. године када су наоружани нападачи одвели више од 80 ученика у нападу на школу у сјеверозападној држави Кеби.

Исламски екстремисти киднаповали су ове недјеље најмање 200 особа, углавном жена и дјеце, расељених усљед насиља које потреса сјевероисток Нигерије, саопштила је раније данас канцеларија Уједињених нација у тој земљи.

Из УН наводе да су жртве отмице напустиле кампове за расељење у потрази за дрвом за огријев у области Гамбору Нгала, у држави Борно, када су упале у засједу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана