Почело је: Нападнут Израел!

Агенције
Почело је: Нападнут Израел!

Хезболах је покренуо серију ракетних напада и напада дроновима на сјеверни Израел и упозорио да дуго очекивана одмазда за убиство главног команданта прошле недјеље тек предстоји.

Хезболах је саопштио да је лансирао рој дронова на двије војне локације у близини Акре на сјеверу Израела, као и да је напао израелско војно возило на другој локацији.

Израелска војска је саопштила да је идентификовано више непријатељских дронова који су дошли из правца Либана и да је један пресретнут.

Израелски медицински званичници рекли су да је седам особа превезено у болницу, јужно од приобалног града Нахарије, од којих је једна у критичном стању.

Расту страхови да би на Блиском истоку могао да избије потпуни рат након обећања Хезболаха да ће се осветити за убиство команданта Фуада Шукра, као и Ирана да ће одговорити на прошлонедјељно убиство Исмаила Ханијеа, вође Хамаса.

Извор Хезболаха рекао је "Ројтерсу" да "одговор на убиство команданта Фуада Шукра још увијек није стигао".

Хезболах и израелска војска су посљедњих 10 мјесеци размјењивали ватру упоредо са ратом у Гази, а удари су углавном били ограничени на погранични дио.

Израел је прошле недјеље убио Шукра, највишег војног команданта Хезболаха, у нападу на упориште те групе у јужном предграђу либанске пријестонице.

Лидер Хезболаха, Сајед Хасан Насралах, обећао је освету, али је рекао да ће одговор бити "проучен". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана