Ротердам: Неколико погинулих у пуцњави у амфитеатру факултета, нападач ухапшен

Танјуг
Foto: Ад.нл

РОТЕРДАМ - Неколико особа је погинуло данас када је наоружани нападач отворио ватру у амфитеатру на универзитету у холандском лучком граду Ротердаму, саопштила је полиција.

Осумњичени стар 32 године ухапшен је након што је полиција саопштила на друштвеним мрежама да је пуцано на Медицинском факултету Ротердам и оближњу кућу, пренео је Ројтерс.

Навели су, такође, да је на обе локације избио пожар. 

На видео снимцима на друштвеним мрежама види се да полиција упућује студенте да напусте факултет пошто су на мјесто догађаја стигле тешко наоружане екипе за хапшење.

Два сата касније полиција је саопштила да је погинуло више особа и да су чланови породица жртава обавjештени.

Прва пуцњава десила се у кући на Хајман Дулартплејну и том приликом су две особе повријеђене. Након тога је у кући подметнут пожар, а полиција је саопштила да је ријеч о великом пожару.

Нападач је затим отишао до помоћне зграде факултета, мало даље. У једној од учионица је убијен предавач и није познато гдје је тачно усмрћен.

Полиција наводи да се више жртава могло догодити током преласка нападача од помоћне зграде до главне зграде факултета, у самој згради или током бјекства након тога.

Наоружани нападач који је пуцао на две локације у Ротердаму убио је данас најмање двије особе - 39-годишњу жену и 42-годишњег професора са Универзитета Еразмус, изјавио је шеф локалне полиције Фред Вестербеке на конференцији за новинаре.

И на 14-годишњу кћерку те жене је пуцано и она је озбиљно повређена, пренео је Ројтерс.

Осумњичени, којег је полиција ухапсила, био је студент на Универзитету Еразмус.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана