Нападач на Пола Пелосија имао планове да нападне и друге познате личности

Танјуг
Foto: Танјуг

ЊУЈОРК- Мушкарац оптужен за напад на Пола Пелосија, супруга предсjеднице Представничког дома Ненси Пелоси, такође је имао планове да нападне Хантера Бајдена, гувернера Калифорније Гевина Њусома и глумца Тома Хенкса, тврди полицајка која је разговарала с нападачем, пренијели су амерички медији.

Поручница полиције Сан Франциска Карла Харли рекла је на суду да јој је нападач на Пелосиног мужа, Давид Де Пејп, током једносатног разговора у болници недуго након напада у октобру открио списак особа које су му биле мете, преноси НБЦ.

Ранији судски поднесак наводи да је Де Пејп именовао неколико истакнутих државних и савезних политичара, њихове рођаке и локалног професора као друге мете, али није идентификовао ниједног од њих.

Полицајка тврди да је Де Пејп помињао теорије завјера које су га подстакле на напад.

Према федералним оптужбама, он се терети  за покушај отмице и напада.

Такође се суочава с низом државних оптужби, укључујући покушај убиства, провалу у стан, напад смртоносним оружјем, претње јавном службенику и њиховој породици.

Де Пејп се изјаснио да није крив.

Једна од његових мета био је Њусом, демократа и гувернер Калифорније од 2019. Друга мета био му је Бајенов син Хантер.

Бајден је посљедњих година био политичка мета, особито након што је Њујорк Пост у октобру 2020. објавио да је имао инкриминишући мејл између предсједниковог сина Хантера и  једног украјинског бизнисмена.

Глумац Том Хенкс је у међувремену подржао Џозефа Бајдена, појавивши се уз њега на масовном прикупљању донација 2020.

Де Пејп ће бити изведен пред суд 28. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана