Нападач из Филаделфије оптужен у пет тачака

СРНА
Нападач из Филаделфије оптужен у пет тачака

ФИЛАДЕЛФИЈА - Осумњичени који је ухапшен у Филаделфији након једне од неколико пуцњава широм овог округа током викенда пред прославу 4. јула оптужен је пред судом у пет тачака за убистава и друга дјела и задржан је у притвору без права на кауцију, преносе амерички медији.

Званичници у Филаделфији изјавили су да је осумњичени идентификован као Кимбреди Керикер /40/, те да је носио панцир и скијашку маску када је у понедјељак увече, 3. јула, насумично пуцао на жртве из пушке "АР-15" прије него што је приведен.

Полиција је саопштила да су петорица убијених мушкараца имала од 15 до 59 година, а двоје повријеђене дјеце имају двије и 13 година.

Окружни тужилац Лери Краснер изјавио је у интервјуу Си-Ен-Ену да власти тек требају да утврде мотив.

Осумњичени није имао очигледну везу ни са једном од жртава, које су убијене током дугог празничног викенда. САД су у овом периоду биле захваћене таласом масовних пуцњава, а насиље у којем се користи ватрено оружје постало је скоро уобичајено.

Укупно 16 масовних пуцњава десило се широм земље од петка увече до сриједе ујутру, а у њима је убијено 15 особа, док су 94 рањене, наводи се у подацима организације Архива оружаног насиља, која дефинише масовну пуцњаву као сваку у којој је рањено или убијено четворо или више људи, не рачунајући нападача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана