Напад дроновима на Кијев

ГС/Агенције
Напад дроновима на Кијев

МОСКВА, КИЈЕВ -Рат у Украјини траје 667 дана.Током ноћи руске снаге лансирале су десетине дронова на Украјину, а већина њих је елиминисана, саопштила је украјинска војска.

Кијев: Русија лансирала 28 дронова на Украјину, само четири нису оборена

Током ноћи руске снаге лансирале су десетине дронова на Украјину, а већина њих је елиминисана, саопштила је украјинска војска.

Русија је употријебила скоро 28 дронова типа Шахед-136/131, објавио је Генералштаб Оружаних снага Украјине на „Фејсбуку“. Према информацијама војске, само четири непријатељска дрона нису елиминисана, преноси Униан.

Током ноћи чуле су експлозије у Кијеву, главном граду Украјине, а против дронова дејствовале су снаге украјинске ПВО, саопштила је војска. Остаци погођених дронова пали су у Соломенском, Дарничком и Голосејевском округу, а зграде су том приликом оштећене. Према првим информацијама, две особе су повређене, од којих је једна хоспитализована. Нема извештаја о погинулима у овом нападу, наводи Униан.

Напад дроновима на Кијев, погођено више градских области

Кијев је синоћ био под масовним нападом руских дронова, а градоначелник главног града Украјине Виталиј Кличко и остали градски званичници јављају о нападима на више градских области, пренио је Ројтерс.

Кличко је рекао да је дрон погодио неколико станова у округу Соломјански, јужно од центра града, због чега је дошло до пожара.

-Горњи спратови су у пламену, хитне службе су на терену - рекао је Кличко.

Додао је да је дошло до напада дроном и на приватну кућу у округу Дарницки, на источној обали ријеке Дњепар која пролази кроз град.

Једна особа је рањена, а службе за ванредне ситуације су изашле на лице мјеста.

Шеф кијевске војне администрације Серхиј Попко навео је да су дијелови обореног дрона погодили стамбену зграду округу Холосивски, такође јужно од центра Кијева.

Попко је окачио фотографије на којима се виде разбијени прозори и тешко оштећење на становима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана