Напад дроном на Москву не би био могућ без САД и НАТО

Танјуг
Напад дроном на Москву не би био могућ без САД и НАТО

МОСКВА - Напад дроном на Москву не би био могућ без помоћи САД и НАТО Кијеву, саопштено је данас из руског Министарства спољних послова.

''Овакви напади не би били могући без помоћи кијевском режиму из САД и њихових савезника из НАТО-а, који га и даље опремају оружјем, укључујући беспилотне летелице, обучавају оператере дронова и пружају обавештајне информације неопходне за чињење таквих злочина.

Све то чини Вашингтон и његове сателите саучесницима у припреми и спровођењу терористичких аката које Кијев планира и спроводи западним новцем уз коришћење западног наоружања'', наводи се у саопштењу које је пренела РИА Новости.

Министарство одбране Русије саопштило је претходно да је руска противваздушна одбрана јутрос спријечила покушај Украјине да са пет дронова изведе напад на објекте у Москви и Московској области, оцијенивши да је у питању терористички напад.

У саопштењу се прецизира да је руска ПВО уништила четири украјинска дрона на територији Нове Москве, а да је пети дрон онеспособљен и срушен средствима радиоелектронске борбе на територији Одинцовског округа у Московске области. 

У саопштењу се додаје да у осујећеном терористичком нападу није било жртава и материјалне штете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана