Поново напад дроном на Белгород, погинуо цивил

Срна
Foto: Илустрација

МОСКВА - Један цивил је погинуо, а два су рањена у нападу дроном на руску граничну Белгородску област, рекао је гувернер Вјачеслав Гладков.

”Напад дроном је изведен на области Староошколски и Черњански. Један цивил је погинуо, а двије особе су рањене”, написао је Гладков на “Телеграму”.

Град Белгород јутрос је био мета гранатирања. Неколико људи је рањено, неке приватне куће и стамбене зграде су оштећене.

Ујутро 23. марта у Белграду и Белградском округу била је пуштена сирена за опасност од ракета. Као резултат напада, у Белграду је оштећена зграда пословног центра „Монблан“, а горила је и приватна кућа. У једном од станова су пукли прозори и пробијен је балкон.

Према непотврђеним информацијама, житељ Белграда, 63-годишњи Владимир, је изгубио живот. Он се налазио у свом стану на улици Шаландина. Такође, његова супруга, 55-годишња Зинаида, је повријеђена. Поред њих, још две особе, мушкарац и жена, такође су повријеђени током напада. Налазили су се на улици Корочанској.

Министарство одбране Руске Федерације саопштава да је систем ПВО уништио 12 украјинских безпилотних летећих апарата над територијама области Брјанске, Белградске, Воронежске  и Саратовске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана