Наоружани нападачи прекинули телевизијски програм

Срна
Наоружани нападачи прекинули телевизијски програм

Директан пренос еквадорске телевизије ТЦ прекинули су наоружани људи са капуљачама, који су приморали особље да легне на под пошто су се чули пуцњи и викање.

Док је пренос још трајао, поједини људи са капуљачама виђени су да напуштају студио са припадницима телевизијског особља. Могло се чути да неко у директном преносу виче "нема полиције".

Инцидент се догодио послије киднаповања најмање седам полицајаца и серије експлозија, дан након што је предсједник Данијел Нобоа прогласио ванредно стање на 60 дана.

Полиција је на друштвеним мрежама објавила да су њене специјалне јединице распоређене на тој локацији да би реаговале на хитне случајеве.

Нобоа, син једног од најбогатијих људи у земљи, преузео је предсједничку дужност у новембру и обећао да ће зауставити талас насиља у вези са трговином дрогом на улицама и у затворима, који је годинама у порасту.

Увођење ванредног стања био је одговор на бјекство из затвора Адолфа Масијаса, вође криминалне банде "Лос Чонерос". Он је служио казну од 34 године.

Полиција Еквадора, у међувремену је саопштила да је ухапсила неколико особа након упада наоружане групе нападача у зграду телевизије ТЦ у граду Гвајакила.

"Као резултат интервенције, наше полицијске јединице су до сада успјеле да ухапсе више субјеката", наводи се у саопштењу и додаје да су прикупљени докази који их доводе у везу са злочином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана