Након масовне потраге ухапшени бјегунац из затвора и његов помагач

Танјуг
Након масовне потраге ухапшени бјегунац из затвора и његов помагач

БОЈСИ - Одбјегли затвореник и његов саучесник и помагач, припадници банде белих расиста, ухапшени су након масовне потраге у Твин Фолсу, у америчкој савезној држави Ајдахо. Затвореник Скајлар Мид побјегао је у сриједу ујутро из медицинског центра у граду Бојси након што је Николас Амфенора наводно отворио ватру на затворске чуваре који су Мида из болнице враћали у затвор, преноси CBS Њуз.

Шеф полиције у Бојсију Рон Винегар изјавио је да су осумњичени лоцирани у области Твин Фолса у четвртак поподне и да су приведени након краће потјере за возилом.

Винегар је рекао да је највјероватније био организован координисан напад из засједе да би се осуђеник Мид био ослобођен из затвора. Потпуковник полиције америчке савезне државе Ајдахо Шелдон Кели изјавио је да су у тој савезној држави у посљедња 24 сата извршена два убиства и да се истражује да ли су повезана са овом двојицом осумњичених.

Приликом бјекства затвореника дошло је до пуцњаве у којој су рањена три затворска чувара, а затвореник и помагач који је пуцао побјегли су заједно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана