Након леденог таласа Америци сада пријете нове временске непогоде

Г.С.
Након леденог таласа Америци сада пријете нове временске непогоде

Атмосферска олуја повукла је дуг и широк облак влаге са Тихог океана, а поплаве и одрони стијена изазвани олујом затворили су дијелове путева широм сјеверне Калифорније

Сједињене Америчке Државе протеклих су дана биле погођене невиђеним леденим валом праћеним екстремно ниским температурама и великим наносима снијега. Животе је изгубило на десетине особа широм земље, а метеоролози сада најављују нове временске непогоде које би могле да погоде САД.

Атмосферска олуја повукла је дуг и широк облак влаге са Тихог океана, а поплаве и одрони стијена изазвани олујом затворили су дијелове путева широм сјеверне Калифорније, преноси портал Сацбее.

Званичници су упозорили да би се ријеке и потоци могли излити и позвали су становнике да данас припреме вреће са пијеском.

Клизишта су затворила путеве у области залива Сан Франциска, између Фремонта и Сунола, као и у округу Мендоцино, гдје су екипе рашчишцавале рушевине у петак увечер

У округу Хумболд, који је 20. децембра погодио снажан земљотрес јачине 6,4 степена по Рихтеровој скали, поплављени су путеви, а мост, који је привремено затворен прошле седмице због оштећења од потреса, могао би бити поново затворен ако ниво ријеке постане превисок.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана