Након 22 дана из рушевина извучен жив пас

Anadolija
Након 22 дана из рушевина извучен жив пас

ХАТАY - Спасилачки тим провинцији Хатаj, на југу Туркиyе, пронашао је у сриједу живог пса испод рушевина 22 дана након разорних земљотреса, јавља Анадолија.

Ријеч је о сибирском хаскију под именом Алеx, који је провео више од три седмице под рушевинама у провинцији Хатаj, али је извучен исцрпљен, али жив.

"Јуче смо добили позив, власници су нам рекли да су чули глас пса. Иако нису били сигурни, отишли смо до рушевина и учинило ми се да сам чуо дисање пса", рекао је новинарима један од спасилаца Осман Полат.

Како је казао, у рушевинама је била мала рупа кроз коју су након ручног ископавања дошли до пса.

"Право је чудо да је пас након толико дана остао жив под рушевинама и то без хране и пића", рекао је спасилац.

Десетине мачака и паса спашене су на сличан начин док су спасиоци покушавали доћи до људи заробљених под рушевинама. Број погинулих у разорним земљотресима који су погодили Турску 6. фебруара порастао је на 45.089, саопштила је у сриједу Државна агенција за управљање катастрофама (АФАД).

Земљотреси јачине 7,7 и 7,6 погодили су 6. фебруара 11 турских провинција: Адани, Адиаман, Диyарбакир, Елазиг, Хатај, Газиантеп, Кахраманмарас, Килис, Малатyу, Османиyе и Санлиурфу. Више од 13 милиона људи у Туркској је погођено потресима, као и многи у сјеверозападној Сирији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана