Након 20 година ухапшена банда која је издавала лажне пасоше

Танјуг
Након 20 година ухапшена банда која је издавала лажне пасоше

ВАШИНГТОН - Три мушкарца који су лажне пасоше израђивали за најтраженије свјетске криминалце у бјекству, ухапшена су након што је њихова операција функционисала 20 година.

Документи које су они правили били су заправо оригинални, али су на превару добијени од особа који су ликом највише подсјећали на њихове ''клијенте'' који су тражили пасоше.

Они су, потом са пасоша скидали оригиналне фотографије и стављали слике криминалаца, наводи Скај Њуз.

Један од ухапшених, Ентони Берд, ''издао је'' 108 британских пасоша које је узимао од људи који су имали проблема са дрогом и алкохолом, са којима се сусретао у центрима за одвикавање и склоништима за бескућнике током сопствене борбе са зависношћу.

Посредник које би пасоше од Берда дистрибуирао клијентима, најчешће озлоглашеној ''породици Адамс'', криминалној групи из сјеверног Лондона, био је Кристофер Зитек, а ухапшен је и његов возач Алан Томпсон.

Они су пасоше наплаћивали до 15.000 фунти.

Међу купцима били су убице из Глазгова Џордан Овен и Кристофер Хјуз, трговац дрогом из Ливерпула Мајкл Муган, бјегунац из Манчестера Дејвид Воли и шкотски трговац дрогом Бари Гилеспи.

Наводи се да је Берд признао кривицу, док су Зитек и Томпсон одбацили оптужбе, али их је порота у Рединг Краун суду прогласила кривим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана