Највећи протест у историји Израела: 500.000 људи траже ослобађање талаца

ГС
Највећи протест у историји Израела: 500.000 људи траже ослобађање талаца

ТЕЛ АВИВ – Око 500.000 Израелаца окупило се вечерас на масовном скупу у Тел Авиву, тражећи од владе да ослободи преостале таоце које Хамас држи од 7. октобра, саопштили су организатори протеста, а процјену је потврдила полиција, преносе израелски медији.

Активисти на друштвеним мрежама кажу да десетине хиљада истовремено протестују у Јерусалиму, Хаифи и Кфар Сабу, док је више хиљада људи протестовало у другим градовима, укључујући Бершебу, Нетању и Ришон Лецион.

Демонстранти су запалили ломачу на улици Бегин у Тел Авиву, током масовног митинга којем је, према процјени полиције, присуствовало 500.000 људи, што га чини највећим у историји Израела, преноси "Тајмс оф Израел".

Они су оптужили премијера Бењамина Нетањахуа да инсистирањем да Израел остане дуж Филаделфијског коридора, на граници између палестинске енклаве и Египта, жели да осујети договор о таоцима, како би "његова десничарска влада остала нетакнута".

Демонстранти су носили жуте заставе које представљају покрет за ослобађање талаца које држи Хамас, позивајући на прекид рата, пад владе и још један генерални штрајк како би извршили притисак за постизање споразума.

„Лажи режима неће донијети сигурност“, скандирали су учесници протеста.

Смрт шест таоца, убијених прије више од недјељу дана, непосредно прије него што су их снаге ИДФ-а пронашле, изазвала је огромне протесте и генерални штрајк прошле недјеље, преноси Танјуг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана