Највеће падавине у Хонг Конгу у посљедњих 140 година, цијели град под водом

Танјуг
Foto: Танјуг

Обилне падавине проузроковале су велике поплаве у Хонг Конгу, а у овом густо насељеном граду, под водом су улице, трговачки центри и станице подземне жељезнице.

Специјални кинески административни регион забиљежио је у четвртак највећу количину падавина у периоду од једног сата у посљедњих 140 година, откад постоје мјерења, преноси Ројтерс.

Опсерваторија у Хонг Конгу извијестила је о 158 милиметара падавина између 23 сата и поноћи у четвртак по локалном времену.

Метеоролошки завод издао је највеће, црно упозорење на олујно невријеме и саопштио да је више од 200 милиметара падавина забиљежено у Хонг Конгу, од четвртка увече.

Све школе су данас затворене због "екстремних услова изазваних великим поплавама и озбиљним саобраћајним поремећајима", саопштила је локална влада и апеловала на послодавце да рад организују у складу са новонасталом ситуацијом.

Очекује се да ће екстремни услови потрајати потрајати најмање до средине данашњег дана.

Саопштено је да берза у Хонг Конгу неће бити отворена јутрос ако црно упозорење на кишну олују још увијек буде на снази у 9 часова по локалном времену, наводи Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана