Најмање седам миграната погинуло у удесу комбија након потјере у Њемачкој

Танјуг
Најмање седам миграната погинуло у удесу комбија након потјере у Њемачкој

БЕРЛИН - Најмање седам особа је погинуло, а 16 је повређено када се комби којим је управљао човјек осумњичен да је кријумчар миграната преврнуо данас усред полицијске потјере у јужној Њемачкој, саопштиле су власти.

Министар унутрашњих послова Баварске Јоахим Херман рекао је да је међу погинулима и мало дијете, а да су повријеђени пребачени у оближње болнице.

Херман је рекао да је возач, који је повријеђен у несрећи, желио да избјегне полицију по сваку цијену не водећи рачуна о безбједности људи које је превозио.

Несрећа се догодила у близини Милдорфа, источно од Минхена на аутопуту А94, који води ка аустријској граници, када је комби слетио са пута и преврнуо се, пренио је АП.

Полиција је на платформи Икс (Твитер) саопштила да су почетне истраге показале да је ријеч о возилу којим је управљао кријумчар миграната и да се у њему налазило око 20 људи.

Полиција је навела да су тужиоци отворили истрагу о несрећи. Њемачке власти су прошлог мјесеца увеле нове граничне контроле са Пољском и Чешком.

У Њемачкој је број захтјева за азил повећан за 78 одсто за првих седам мјесеци ове године, према званичним подацима.

Њемачку границу је у августу илегално прешао 14.701 мигрант, што је за 66 одсто више у односу на исти мјесец прошле године, показују полицијски подаци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана