Најмање пет особа убијено у изборном дану у Пакистану

Танјуг
Foto: Taнјуг

ИСЛАМАБАД - Најмање пет особа убијено је данас у нападима милитаната у Пакистану, у дану када се одржавају парламентарни избори, упркос мјерама опреза које су власти предузеле, укључујући обуставу услуга мобилне телефоније широм земље и затварање неких копнених граница.

Четири полицајца су убијена, док је још двоје рањено, када су наоружани нападачи бацили бомбу, а потом и пуцали на полицијску патролу у округу Дера Исмаил Кхан на сјеверозападу земље, рекао је званичник локалне полиције Халид Кан, преноси АП. 

Једна особа је погинула када су наоружани нападачи отворили ватру на возило снага безбједности у Танку, који се налази око 40 км сјеверно од области Кулачи, преноси Ројтерс.

Напади гранатама такође су пријављени у различитим дијеловима Белуџистана, али како је за Ројтерс рекао Саид Ахмед Умрани, комесар Макран дивизије, није било жртава.

Нико није преузео одговорност за напад, али је то подручје бивше упориште пакистанских талибана који често гађају полицијске снаге, преноси АП.

Десетине милиона Пакистанаца данас гласа за нову владу, готово две године откако је претходни премијер Пакистана, Имран Кан, сишао с власти.

Неколико минута уочи почетка гласања Пакистан је суспендовао мобилне услуге, док је на бирачким мјестима широм земље распоређено десетине хиљада војних и паравојних војника.

Портпарол пакистанског министарства унутрашњих послова рекао је да је та мјера оправдана из безбједносних разлога, наводећи недавне терористичке инциденте у земљи, укључујући и напад у Белуџистану у сриједу у коме је страдало најмање 28 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана