Најмање осам особа повређено у Њујорку,камион ударио у пјешаке

Танјуг
Најмање осам особа повређено у Њујорку,камион ударио у пјешаке

ЊУЈОРК - Најмање осам особа је повређено у Њујорку када је камион ударио у пешаке и возаче скутера на тротоару прије него што је полиција успела да заустави возило уз једну зграду, послије дуге потере кроз њујоршку четврт Бруклин.

Према изјавама очевидаца, пешаци и бициклисти су лежали на земљи након проласка камиона компаније за селидбу “Ју-хол” .

Двоје повређених је у критичном стању, саопштила је полицијска комесарка Кишант Суел, преноси Глас Америке. Суел је инцидент описала као “насилно дивљање кроз Бруклин”, али је додала да нема доказа да је повезан са тероризмом.

Возач камиона је великом брзином возио кроз бруклинско насиље Беј Риџ, и у једном тренутку ударио у пешаке на тротоару, пре него што га је полиција зауставила близу улаза у тунел који из Бруклина води до Менхетна.

Суел је навела да је осумњичени ухапшен и да је у току истрага. Полиција није одмах идентификовала нападача, али га је његов син за АП идентификовао као Венг Сора.

Он је навео да је оца препознао са фотографија хапшења, објављених на друштвеним мрежама, и додао да је он има историју менталних обољења.

Такође је навео да је његов отац живео у Лас Вегасу протеклих неколико година, да није често говорио с њим и да је био изненађен када се појавио у Бруклину прије недељу дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана