Најмање двије особе погинуле у урушавању хотела у Њемачкој

Tanjug
Foto: Telegram

БЕРЛИН - Најмање двије особе су погинуле, а у току је спасавање троје људи, који су затрпани испод рушевина након што се дјелимично урушила зграда хотела у западној Њемачкој.

У хотелу у Креву на ријеци Мозел налазило се 14 људи у тренутку када се урушио један спрат зграде синоћ око 23 сата.  
    
Четири особе су спасене, од којих ниједна није задобила теже повреде, рекао је новинарима шеф спасилачке операције Јерг Тојш, а преноси Ројтерс.     

Међу спашенима су двогодишње дијете, двије жене и један мушкарац, наводи њемачки Велт.      

Тојш је додао да су у урушавању хотела погинули мушкарац и жена, обоје њемачки држављани.  
    
Око 250 припадника служби за ванредне ситуације распоређено је на лицу мјеста како би помогли у спасилачким напорима, укључујући ватрогасце, полицију, тимове спасилачких паса и медицинаре.     

"Цијела структура зграде личи на кућу од карата. Ако повучемо погрешну карту, зграда ће се сигурно урушити", рекао је Тојш.     

Полиција је првобитно саопштила да је петоро људи изашло из хотела без повреда, али да је још деветоро остало заглављено.  
    
Према наводима медија, оштећена зграда датира из 1600-их година, а значајно је реновирана 1980-их, када је дозидан спрат на хотелу, који сада има два спрата, преноси Би-Би-Си.  

Регионални медиј СВР наводи да су очевици рекли да су чули прасак и видјели велики облак прашине у тренутку урушавања, додаје АП.  
    
Полиција је евакуисала 31 особу из области око оштећеног објекта, а засада се не зна шта је узроковало урушавање.  
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана