Најмање 39 људи погинуло након пада аутобуса у клисуру

Танјуг
Foto: Hindustantimes.com

ЏАМУ - Најмање 39 људи је погинуло, а 17 повријеђено када је путнички аутобус склизнуо је са аутопута и пао у клисуру у близини града Џаму у Кашмиру, који контролира Индија, саопштили су званичници.

Аутобус са 42 сједишта био је на путу за јужни град Џаму из града Киштвара када је скренуо са пута и пао у клисуру дубоку око 200 метара, рекао је Харвиндер Синг, цивилни администратор, преноси Асошиејтед прес.

Синг је рекао да су повријеђени пребачени у оближње здравствене установе, док су неки у критичном стању превезени у болницу у Џамуу.

Тачан узрок несреће није за сада познат, али је полицајац Сунил Гупта рекао да је аутобус био претрпан и да је ишао неприлагођеном брзином. Он је рекао да је наложена званична истрага.

Индијски премијер Нарендра Моди изразио је на друштвеној мрежи Икс (Твитер) саучешће породицама жртава и најавио новчану помоћ од око 2.400 долара свакој од породица жртава и око 600 долара за сваког од повријеђених.

Индија има једну од највећих стопа смртности на путевима у свијету, са стотинама хиљада људи убијених и повријеђених годишње. За већину несрећа криви се несавјесна вожња, лоше одржавани путеви и стара возила.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана