Најмање 29 војника Нигера погинуло у сукобу са побуњеницима

ГС
Foto: Танјуг/АП

НИЈАМЕЈ- Најмање 29 припадника војске Нигера је погинуло у нападу наоружаних побуњеника у близини границе са Малијем, саопштено је данас из министарства одбране ове западноафричке државе.

"Прелиминарни број жртава овог напада је 29 војника који су пали у борби, два војника су рањена, а неколико десетина нападаче је ликвидирано", наводи се у званичном саопштењу које је прочитано на нигерској националној телевизији, преноси Ројтерс.

Министарство одбране није саопштило која побуњеничка организација стоји иза овог напада, једног од најсмртоноснијих од како је у јулу ове године извршен војни пуч.

Нигер се, као и суседне државе Мали и Буркина Фасо, бори са екстремистима повезаним са Ал Каидом и Исламском државом који су ликвидирали хиљаде људи, а преко два милиона приморали на избеглиштво.

Министарство одбране Нигера је саопштило да су се војници враћали са задатка када их је напала јединица са више од 100 побуњеника у возилима и на мотоциклима који су користили експлозивне направе и изводили самоубилачке нападе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана